top of page

GRAS-PROJECT

Ouderbevraging

Beste ouder,

 

We (de werkgroep GRAS-project) willen jouw mening en ideeën horen!

 

De tuin van onze school is al groen, avontuurlijk en uitdagend, .... kortom prachtig! Een tuin die al kan tellen als schoolvoorbeeld van een 'GRoen(e) en Avontuurlijke Speelplaats' (GRAS) en dat is wellicht één van dé redenen waarom jullie deze school voor jullie kinderen kozen !

 

En toch, toch kan het misschien nóg beter? Nóg bewuster? Om dit verder te onderzoeken stapte de school twee jaar geleden mee in een ondersteuningstraject rond KLIMAATGEZONDE SCHOOLSPEELPLAATSEN, uitgaande van de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Hierbij is het niet alleen van belang te kunnen spelen op een klimaatgezonde speelplaats, maar moet die ook kunnen functioneren als een LEEROMGEVING en dienstdoen als LESONDERWERP. Zelfs het BEDENKEN, CREËREN en finaal CONSTRUEREN gebeurt helemaal SAMEN met de kinderen, het team, de ouders en andere partners!

 

Via deze bevraging, willen wij ook JULLIE ideëen, opmerkingen, vragen,... verzamelen. Op die manier kan ook de mening van de OUDERS zoveel mogelijk meegenomen worden in het project!

 

Graag snel invullen! Alvast super bedankt voor jullie medewerking!!

De BABYBORREL

Op vrijdag 1 oktober ging de babyborrel van Stekkie door. De aanwezige ouders kregen een geschenkje van Stekkie. Enkele ouders van de werkgroep gaven tevens een extra woordje uitleg over het GRAS-project.

De geboorte van STEKKIE

Op vrijdag 17 september 2021 is Stekkie geboren! Een flinke mascotte  voor ons Gras-project. Proficiat aan de kersverse vaders Diego, Theo en Martijn.

Stekkie1.jpg
Geboortekaartje Stekkie.jpg

De GRAS-werkgroep daagde de kinderen uit

visie/Missie buitenruimte

Visie 1.JPG

De werkgroep brainstormde samen met de begeleiders over wat we van onze buitenruimte verwachten en waar we naartoe willen streven. Dit resulteerde in onderstaande visie/missie van onze buitenruimte.

Visie 2.JPG

GRASPROJECT - Klimaatgezonde speelplaatsen

In samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en MOS stapt onze leefschool in het traject klimaatgezonde speelplaatsen.

Binnen dit project ligt de nadruk op klimaat en biodiversiteit, educatief gebruik van de buitenruimte, welbevinden en verbondenheid van leerlingen en begeleiders, verbreden van het sociaal weefsel rond de school.  

Er zijn 20 stappen en voor elke stap zijn er specifieke workshops en inspirerende voorbeelden. De eerste stap is een gedragen en onderbouwde visie ontwikkelen. Op basis daarvan werkt het schoolteam aan een plan en de uitvoering ervan. Dat gebeurt samen met de kinderen en de ouders, de buurt en andere partners zoals de gemeente. Ook de pedagogische verankering van het project in de school is belangrijk: een klimaatgezonde speelplaats dient niet alleen om te spelen, maar is ook een lesomgeving en lesonderwerp. Bekijk hier alvast welke mogelijkheden dit project biedt via een inspirerende fotoreeks. 

logoOostVlaanderenKlimaatgezondespeelplaatsen_horizontaal (002).png
bottom of page